6 признака, че имате връзка с нарцис.

Връзката с нарцис може да бъде наистина голямо предизвикателство за психичното ви здраве. 

Нарцисите имат много начини, по които могат да ви накарат да се чувствате все едно правите нещо неправилно. Само защото ги обичате, се опитвате да намерите различни обяснения за тяхното поведение. Надявате се, че един ден те ще се променят. За съжаление те най-вероятно няма да се променят никога.

Въпреки това, не винаги е лесно да разберете дали партньорът ви е нарцис или е прекалено уверен.

Ето 6 признака по които може да разберете, че имате вземане-даване с нарцис.

  1. Те ​​искат да бъдат център на внимание.

Отначало нарцисите изглеждат несигурни. Те винаги търсят одобрение от другите. Тяхната нужда да бъдат център на вниманието не е проблем, а ти се надяваш, че това ще отмине. Дори понякога това може да бъде и привлекателно. В крайна сметка разбирате, че те са такива през цялото време и няма да променят това поведение скоро. 

  1. Не са съпричастни.

Във всички случаи и двете страни трябва да бъдат грижовни и съпричастни един към друг. Нарцисите обаче не се интересуват от никой друг, освен себе си. Въпреки че слушате техните проблеми или им правите комплименти, за да повишите самочувствието им, те никога не правят това за вас.

  1. Те се държат грубо в ситуации сред хора.

Винаги, когато ходите на официално събитие или когато през уикенда се събирате с приятели, вашият партньор често ви се подиграва по обиден начин. И ако му кажете, че това ви кара да се чувствате некомфортно, те казват, че сте твърде чувствителни и скучни. Това е типично поведение за нарцисите. По някакъв начин подигравката и унижението на другите ги кара да се чувстват добре. Те не осъзнават, че тази словесна злоупотреба сериозно уврежда отношенията ви и психичното ви здраве.

  1. Те чупят мостове с приятелите и семейството си.

Забелязахте ли в началото, че партньорът ви няма много приятели? Това не ви притеснява, докато не видите как се отнася към приятелите ви и дори към семейството ви. Често, когато каните гости у дома, всичко завършва лошо. Вашият партньор привлича внимание и казва или прави неща, които обидат другите. Когато отворите тема за това, партньорът – нарцис би казал, че не е направил нищо. Дори може той да е обиден и наранен за нещо.

  1. Никога не са виновни.

Всеки път, когато посочите нещо, което ви притеснява или наранява чувствата ви, нарцисът ще намери начин да обърне нещата. Например, ако им кажете, че са направили нещо, което ви е унизило по някакъв начин, те ще кажат, че сте ги провокирали да го направят. Те винаги играят ролята на жертва и ви обвиняват, че сте лошата в отношенията.

  1. Те нямат граници.

Всеки път, когато се опитате да отстоявате себе си и да отстоявате граници, вашият нарцистичен партньор ви обвинява, че сте поставили границата твърде далеч. В същото време те щяха да пресекат тази линия без дори да мислят за нея. Самопоглъщащият се човек би прекрачил вашите граници по много начини, включително да нахлуе в личното ви пространство, да взаимства нещата, без да ги връщате и да се отнася с вас неуважително пред другите хора. Връзката ви се нуждае от здрави граници.

Ако можете да свържете поведението на партньора си с тези знаци, значи сте в отношения с нарцис. Трябва да осъзнаете, че постоянното им неуважително отношение няма да се промени. Трябва да предприемете някакво действие. Мисълта да останеш сама може да изглежда ужасяваща, но да останеш в токсична връзка е далеч по-лоша. Най-доброто, което можете да направите, е да прекратите този ад, в който живеете, и да продължите напред.

Независимо дали сте в тази връзка години или месеци, ще ви трябва време, за да се излекувате. Трудно е да се изправиш на краката си, когато постоянно са ти казвали колко си некомпетентен и безполезен.

Нарцисите са майстори на манипулацията и е почти невъзможно да ги забележите в началото.

Не забравяйте да бъдете мили към себе си и не се обвинявайте в нещо, което не сте могли да видите преди.


Коментари - 0

    Няма Добавени Коментари Все Още

Добави Коментар