По-скоро бих била сама, отколкото да съм във връзка, която ме кара да се чувствам самотна.

Макар че има хора, които не се страхуват да бъдат самотни или сами, за много хора да не бъдат обвързани с друг човек е кошмар. Те жадуват за компанията на други хора и се чувстват уязвими, когато са сами. За такива хора връзката е крайната цел. Това означава, че никога не трябва да бъдат сами. Всяка вечер те могат да спят до някого. Винаги, когато им е скучно или самотно, те имат с кого да разговарят и да бъдат с тях. Това обаче често означава, че те се обвързват с грешните хора - по-вероятно е да пренебрегнат недостатъците на партньорите си в отчаянието си, за да избегнат да бъдат сами.

По-долу ще прочетете пет причини, поради които е по-добре да сте необвързан, отколкото да бъдете с грешения човек.

Грешният човек няма да ви позволи да бъдете себе си

Когато сте необвързани, вие сте себе си. Когато сте във връзка с грешния човек, чувствате необходимостта да промените поведението си, за да съответствате на това, което се очаква от вас от партньора. Да бъдеш с грешен човек често включва да действаш по начин, който не е типичен за самите вас. По-добре е да бъдете сами, отколкото да сте с човек, който не го харесва, когато спите до късно през уикендите, или когато искате да гледате определен филм или да ядете определени храни.

Грешният човек няма да ви разбере

Той няма да може да води дълбоки и смислени разговори с вас. Ще се почувствате разочаровани от липсата на усилие да опита да види нещата от вашата гледна точка. Те могат да ви омаловажат и да ви накарат да се почувствате малки заради собствените си мнения и начин на поведение. Нищо от това не се случва, когато сте необвързани - няма никой, който да ви съди за това, което мислите или казвате.

Грешният човек не е добра компания

Когато сте сигурни в себе си и сте доволни от собствената си компания, нямате нужда от някой през цялото време. Вашата собствена компания е достатъчно добра. Да си сам не е трудно или неприятно изживяване. Когато сте в отношения с грешен човек, обаче, компанията им често не е най-хубавата. Те може да са раздразнителни и недоброжелателни и не ви карат да се смеете. Това не е проблем, когато сте необвързани.

Грешният човек няма да ви хареса заради това, което сте

Да бъдеш себе си е едно от най-важните неща в живота. Това е коренът на щастието и изпълнението. Ако сте с някой, който по същество греши за вас, те няма да ви обичат за това, което сте. Те няма да оценят всички малки уникални неща, които те правят това което си. Когато сте необвързан, можете да обичате себе си, колкото искате. Можете да оцените своите странности, да сте щастливи и самодостатъчни.

Грешният човек вероятно ще ви нарани

Връзка с грешен човек е връзка с изтичащ срок. Независимо дали са необходими десет месеца или десет години, тя няма да издържи. Когато свърши, най-вероятно ще сте много наранени. Когато сте сам, това не е нещо, с което трябва да се занимавате.

Да бъдеш сам, с правилната перспектива, е блестящо. Да бъдеш в щастливи, пълноценни и обичащи отношения с правилния човек е още по-добре. Да си с грешен човек обаче е много по-лошо от това да си сам. Още по-лошо е да си с нарцис (прочетете тук 6 признака, че имате връзка с нарцис). Не правете често срещаната грешка да се впускате в отношения с някого, само за да избегнете да бъдете сами за известно време.

Правилната връзка ще дойде един ден. Но сега е време да се съсредоточим върху най-важните отношения. Този със себе си.


Коментари - 1
Добави Коментар